Варення з вишні

Варення з вишніВарення з вишні
Варення з вишні у зимову пору прекрасно підійде для пирога, бо зварене без кісточок у власному соці вишень. Смачне, ароматне вишневе варення корисне для здоров’я, рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Вишні без кісточок 1 кг.
  • Цукор 1 кг.

Рецепт приготування варення

Стиглі вишні промити у воді. Вийняти кісточки з вишень, покласти у каструлю з товстим дном.

Варення з вишні

Вишні пересипати цукром і дати постояти 1 годину, щоб пустили сік.

Варення з вишні

Поставити каструлю на вогонь і як закипить, варити 5 хвилин знімаючи піну, що утворилась.

Варення з вишні

Залишаємо вишні на 3-5 годин накривши каструлю рушником.

Знову повторюємо операцію – варимо 5 хвилин і настоюємо 3-5 годин. Так зробити 3 рази загалом.

Готове варення з вишень розлити по стерилізованим банкам і закрутити стерилізованими кришками.
Банки з вишневим варенням перевернути та накрити ковдрою до повного охолодження.

Варення з вишні

Вийшло смачне варення з вишні, з насиченим густим сиропом.

Варення з вишні

Приємного смаку!