Джем з полуниці – дуже смачний, солодкий, з лимонною кислинкою і ароматом. Готувати джем з полуниць дуже просто і швидко. Рецепт з фото приготування джему з полуниці, поради як варити густий джем.
Інгредієнти
- Полуниця 1 кг.
- Цукор 1 кг.
- Цедра та сік 1 лимона
Рецепт приготування джем з полуниці:
Полуниці помити, перебрати, покласти в каструлю.
Натерти на тертці цедру одного лимона та вичавити сік. З’єднати в каструлі з полуницями.
Довести суміш до кипіння і варити 5 хвилин.
Потім додати цукор, довести до кипіння і варити на повільному вогні 20 хвилин, постійно знімаючи піну що утворюється.
Банки і кришки для джему простерилізувати. По закінченню варки залишити щоб джем настоявся 10 хвилин на плиті.
Розкласти джем з полуниці в банки і закрутити їх кришками. Зберігати джем в темному прохолодному місці.
Приємного смаку!