» » Варення з полуниці

Варення з полуниці

Варення з полуниціВарення з полуниці
Варення з полуниці - улюблене для нашої родини. За цим рецептом ягоди полуниці зберігають свою форму та смак.
Варення з полуниці виходить густе та ароматне. Простий рецепт з фото приготування варення з ягід полуниці.

Інгредієнти

  • Полуниця 1 кг.
  • Цукор 1 кг.

Рецепт приготування варення з полуниці:


Полуницю промити під проточною водою. Відірвати листки з ягід.

Варення з полуниці


Покласти полуницю в велику каструлю з товстим дном та пересипати цукром.

Варення з полуниці


Залишити полуницю на 6 годин, щоб пустила сік.

Варення з полуниці


Поставити каструлю на плиту і коли закиплять ягоди варимо 5 хвилин на помірному вогні, весь час знімайте піну, що утворилась.

Варення з полуниці


Каструлю накрийте рушником і залиште на 10-12 годин.
Так повторюємо 3 рази, це робиться для того щоб ягоди полуниці залишились цілими, зберегли форму, а не перетворились в пюре.

Коли в третій раз прокип'ятили варення, знімаєте каструлю з плити і приблизно через 1 годину розливаєте по стерилізованим банкам і закручуйте кришками.

Варення з полуниці


Залишаємо готове варення з полуниці до повного охолодження.

Варення з полуниці


Краще зберігати варення в темному прохолодному місці.

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Полуничне варення
За цим рецептом виходить чудове полуничне варення. Я дуже люблю варення з полуниці, але ось з м'ятою - це щось неймовірне!
Полунично-бананове варення
Полунично-бананове варення неймовірно смачне та ароматне. Спробуйте приготувати варення з полуниці та бананів на зиму, це користь та вітаміни.
Густе варення з полуниці
Варення з полуниці виходить густе та смачне, покроковий рецепт з фото. Полуниця - дуже смачна, ніжна і солодка ягода, яка, на жаль, довго не зберігається. Зараз, влітку, можна досхочу наїстися улюбленою ягодою. Та щоб поласувати полуницею взимку, зробіть густе варення з полуниці на зиму.
Варення з малини
Варення з малини дуже корисне від застуди та має чудовий смак і аромат. Рецепт приготування варення з малини простий та швидкий.
Варення з вишні
Варення з вишні у зимову пору прекрасно підійде для пирога, бо зварене без кісточок у власному соці вишень. Смачне, ароматне вишневе варення корисне для здоров'я, рецепт приготування з фото.
Компот з полуниці на зиму
Компот в сучасному розумінні - це фруктовий освіжаючий напій, приготований з відварених свіжих, сухих або заморожених плодів. Компот зберігає природний смак фруктів або ягід, добре втамовує спрагу. Більшість компотів вариться з додаванням цукру, однак цей інгредієнт не є обов'язковим. Сьогодні

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору