Варення з полуниці

Варення з полуниціВарення з полуниці
Варення з полуниці – улюблене для нашої родини. За цим рецептом ягоди полуниці зберігають свою форму та смак.
Варення з полуниці виходить густе та ароматне. Простий рецепт з фото приготування варення з ягід полуниці.

Інгредієнти

  • Полуниця 1 кг.
  • Цукор 1 кг.

Рецепт приготування варення з полуниці:

Полуницю промити під проточною водою. Відірвати листки з ягід.

Варення з полуниці

Покласти полуницю в велику каструлю з товстим дном та пересипати цукром.

Варення з полуниці

Залишити полуницю на 6 годин, щоб пустила сік.

Варення з полуниці

Поставити каструлю на плиту і коли закиплять ягоди варимо 5 хвилин на помірному вогні, весь час знімайте піну, що утворилась.

Варення з полуниці

Каструлю накрийте рушником і залиште на 10-12 годин.
Так повторюємо 3 рази, це робиться для того щоб ягоди полуниці залишились цілими, зберегли форму, а не перетворились в пюре.

Коли в третій раз прокип’ятили варення, знімаєте каструлю з плити і приблизно через 1 годину розливаєте по стерилізованим банкам і закручуйте кришками.

Варення з полуниці

Залишаємо готове варення з полуниці до повного охолодження.

Варення з полуниці

Краще зберігати варення в темному прохолодному місці.

Приємного смаку!