Консервація – огірки «Класичні»

Консервація - огірки «Класичні»Консервація – огірки «Класичні»
Дізнайтеся класичний рецепт консервації огірків на зиму, покроковий опис з фото.
Рецепти консервування огірків передаються з покоління в покоління. Деякі господині віддають перевагу експериментувати, дивуючи своїх домашніх все новими смаками.
Навіть якщо ви жодного разу не займалися заготівлею консервованих огірків, повірте, це варто почати. Слідуючи перевіреними рецептами, ви легко зможете уникнути помилок і зовсім скоро навчитеся всім хитрощам домашнього консервування.

Інгредієнти

  • (на дволітрову банку)
  • 1,2 кг свіжих огірків середнього розміру
  • 1 головка часнику
  • 8 листків чорної смородини
  • 8 листків вишні
  • 4 листа дуба
  • 4 парасольки кропу
  • 8 горошин запашного перцю
  • 2 кореня хрону
  • Маринад
  • 30 г солі
  • 3-3,5 склянки води

Рецепт приготування

Відберіть міцні, рівні огірки і ретельно промийте їх у холодній воді.

Прянощі поділіть навпіл. Одну частину спецій вимийте і помістіть в чисту банку. Потім прокип’ятіть розсіл і остудіть.

Залийте остиглим розсолом вміст банки, оберніть горловину бавовняною тканиною або марлею і залиште на 2-3 дні при кімнатній температурі.

Після цього злийте розсіл, огірки промийте під проточною водою.

Підготуйте другу частину прянощів і знову покладіть разом з огірками в стерилізовану банку.

Приготуйте свіжий розсіл і киплячим влийте в банку, не доливаючи до верху близько 2 см.

Закрийте банку прокип’яченою кришкою.

Приємного смаку!