Ікра з баклажанів консервована

Ікра з баклажанів консервованаІкра з баклажанів консервована
Ікра з баклажанів улюблене блюдо в українських та молдавських сім’ях. Баклажани містять вітаміни, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, мідь, цинк і марганець. Простий рецепт приготування ікри з баклажанів на зиму. Завдяки солям заліза, міді та марганцю, баклажани стимулюють кровотворення, добре діють на кровотворну функцію селезінки, кісткового мозку, підвищують гемоглобін, усувають анемію, сприяють утворенню еритроцитів.

Інгредієнти

  • 5 кг баклажанів
  • 5 кг томатів
  • 1,5 кг моркви
  • 2,5 кг болгарського перцю
  • 1 кг цибулі
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування ікри з баклажанів:

Баклажани і моркву очистити, у перцю видалити насіння. Все перемолоти в м’ясорубці. Посолити.

Цибулю нарізати кубиками і підсмажити. Томати протерти. Всі овочі змішати і тушкувати 30-40 хвилин.

Готову ікру розкласти в стерилізовані банки, стерилізувати при температурі 100 ° С 10 хвилин. Банки закрутити і охолодити.

Приємного смаку!