Солодкі мариновані груші на зиму доповнять ваш повсякденний раціон корисними вітамінами взимку. Простий рецепт приготування консервованих груш половинками з корицею та іншими пряностями.
Інгредієнти
- 1,2 кг груш;
- 1 міні-ананас (за бажанням);
- лимонна кислота на кінчику ножа;
- для маринаду (на 1 л води):
- 300 г цукру;
- 1 паличка кориці;
- по 3-4 шт. гвоздики, перцю запашного і кардамону;
- 2 ст. л. столового оцту.
Рецепт приготування маринованих груш:
Груші вимити в холодній воді, при бажанні очистити, потім розрізати навпіл і видалити насіння.
Половинки груш бланшувати протягом 2-5 хв. в киплячій воді з додаванням лимонної кислоти. Потім вийняти з води і укласти в банку, додаючи скибочки очищеного міні-ананаса.
Для приготування маринаду кип’ятити воду з цукром і прянощами протягом 5-7 хв. Після чого додати оцет. Готовим маринадом залити фрукти, банки накрити кришками і простерилізувати (півлітрові банки 15 хв., літрові 20). Після стерилізації банки з маринованими грушами негайно закрутити.
На замітку:
Замість стерилізації можна застосувати метод «триразової заливки». Покладені груші залити гарячою водою, накрити кришкою і дати настоятися. Потім воду злити і на її основі приготувати маринад. Двічі залити маринадом фрукти, влити в банку оцет і закрутити.
Приємного смаку!