» » Мариновані груші

Мариновані груші

Мариновані грушіМариновані груші
Солодкі мариновані груші на зиму доповнять ваш повсякденний раціон корисними вітамінами взимку. Простий рецепт приготування консервованих груш половинками з корицею та іншими пряностями.

Інгредієнти

  • 1,2 кг груш;
  • 1 міні-ананас (за бажанням);
  • лимонна кислота на кінчику ножа;
  • для маринаду (на 1 л води):
  • 300 г цукру;
  • 1 паличка кориці;
  • по 3-4 шт. гвоздики, перцю запашного і кардамону;
  • 2 ст. л. столового оцту.

Рецепт приготування маринованих груш:


Груші вимити в холодній воді, при бажанні очистити, потім розрізати навпіл і видалити насіння.

Мариновані груші


Половинки груш бланшувати протягом 2-5 хв. в киплячій воді з додаванням лимонної кислоти. Потім вийняти з води і укласти в банку, додаючи скибочки очищеного міні-ананаса.

Мариновані груші


Для приготування маринаду кип'ятити воду з цукром і прянощами протягом 5-7 хв. Після чого додати оцет. Готовим маринадом залити фрукти, банки накрити кришками і простерилізувати (півлітрові банки 15 хв., літрові 20). Після стерилізації банки з маринованими грушами негайно закрутити.

Мариновані груші


На замітку:
Замість стерилізації можна застосувати метод «триразової заливки». Покладені груші залити гарячою водою, накрити кришкою і дати настоятися. Потім воду злити і на її основі приготувати маринад. Двічі залити маринадом фрукти, влити в банку оцет і закрутити.

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Мариновані помідори з солодким перцем, петрушкою і цибулею
Які овочі ми найчастіше консервуємо на зиму? Звичайно ж, огірки і помідори. Помідори мабуть самий популярний овоч, який консервують на зиму. Мариновані помідори - краща закуска до смаженої чи відвареної картоплі. Сьогодні приготуємо мариновані помідори з солодким перцем, петрушкою та цибулею, з
Мариновані помідори з солодким перцем
Мариновані помідори - ароматна та смачна закуска взимку, а додавання солодкого перцю додасть особливий смак. Серед сотні існуючих рецептів з помідор цей припаде до смаку в кожній родині.
Мариновані огірки «Пікантні»
Мариновані огірки чудове доповнення до гарячих та холодних страв взимку. До вашої уваги перевірений рецепт маринованих огірків з болгарським перцем, кропом та часником. Для консервації ідеально підійдуть невеликі огірочки 6-8 см у довжину. Смачні хрумкі мариновані огірки на зиму завжди
Помідори половинками на зиму
Для консервування помідорів половинками найкраще підходить сорт помідорів «сливки», беріть не перестиглі плоди. Це простий рецепт з фото смачних маринованих помідорів половинками на зиму. Консервовані помідори - вид пікантної закуски до страв на зиму.
Корнішони «Особливі»
Консервовані корнішони - маленькі огірочки розміром не більше 8 см. Саме такі огірки будемо використовувати для маринування. Готуємо корнішони мариновані, рецепт приготування.
Мариновані помідори «Під снігом» з часником на зиму
Це рецепт маринованих помідорів з часником на зиму з фото та покроковим описом. Консервовані помідори в банках мають вигляд ніби вони знаходяться під снігом - звідси і назва помідори «Під снігом». Смачний і досить простий рецепт приготування консервованих помідорів якими ви будете смакувати взимку.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору