Компот з полуниці на зиму

Компот з полуниці на зимуКомпот з полуниці на зиму
Компот в сучасному розумінні – це фруктовий освіжаючий напій, приготований з відварених свіжих, сухих або заморожених плодів. Компот зберігає природний смак фруктів або ягід, добре втамовує спрагу. Більшість компотів вариться з додаванням цукру, однак цей інгредієнт не є обов’язковим.
Сьогодні приготуємо смачний компот з полуниці на зиму за простим рецептом.

Інгредієнти

  • 700 г полуниці;
  • 200-250 г цукру;
  • вода

Рецепт приготування компоту:

Полуниця для компотів повинна бути щільною. Водянисті сорти не підходять.

Ягоди переберіть, видаляючи чашолистки. Складіть в друшляк і опустіть в прохолодну воду або помийте під несильним струменем холодної води. Дайте воді стекти і, не пошкоджуючи ягід, складіть їх в підготовлену банку (я зазвичай кладу 1/3 банки).

Компот з полуниці на зиму

Закип’ятить воду і обережно, щоб банка не лопнула, залийте полуницю. Банку закрийте прокип’яченою кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Злийте настій в емальовану каструлю.
У каструлю додайте цукор і закип’ятити. Залийте сиропом банку до самого верху. Закручуйте кришкою банку і переверніть догори дном. Зверху накрийте ковдрою для поступового охолодження.

Компот з полуниці на зиму

Приємного смаку!