Повидло з слив на зиму

Повидло з слив на зимуПовидло з слив на зиму

Повидло з слив на зиму – простий домашній рецепт, смачний солодкий десерт і начинка для пиріжків, пирогів. Рецепт приготування повидла з білих слив, покроковий опис.

Інгредієнти

  • Білі сливи 1 кг.
  • Цукор 0,5 кг.
  • Вода 50 мл.

Рецепт приготування повидло з слив

Підготувати півлітрові баночки і металеві кришки – помити з содою, стерилізувати будь-яким способом.

Помити сливи, вийняти кісточки (в рецепті вказана вага без кісточок).

повидло з слив

Складаємо сливи без кісточок в каструлю з товстим дном, додаємо воду. Варити накривши кришкою як закипить 10-15 хвилин. Сливи стануть м’якими.

повидло з слив

Зняти з вогню, за допомогою блендера перетерти все до однорідної маси. Додаємо цукор і ставимо варитися на вогонь.

Як закипить, варити 40 хвилин, періодично помішувати. Варити сливи на маленькому вогні, прикривши каструлю кришкою.

Готове повидло розлити по підготовленим півлітровим банкам і закрутити кришками. Охолоджувати банки з варення не перевертаючи.

повидло з слив на зиму

Коли повидло охолоне стане густішим. Смачне повидло з слив готове!

Приємного смаку взимку!