Баклажани на зиму з перцем

баклажани на зиму з перцембаклажани на зиму з перцем

Баклажани за зиму з перцем – смачна консервована закуска. Обов’язково приготуйте такий салат з баклажанів, гострого та болгарського перцю на зиму. Рецепт баклажани на зиму з покроковим описом та фото.

Інгредієнти

  • Баклажани 6 кг.
  • Болгарський перець червоний 6-8 шт.
  • Гострий перець 3-4 шт.
  • Часник 200 г.
  • Оцет 9% 0,5 ст.
  • Олія рафінована 0,5 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Сіль 2 ст. л.

Рецепт приготування баклажани на зиму з перцем

Помити літрові банки з содою, стерилізувати будь-яким способом і кришки теж.

Помити баклажани, відрізати краї.

Розрізати баклажани вздовж і впоперек на 8 частин. Зверху насипати сіль 1-2 ст. л. з гіркою, перемішати і дати постояти 2 години. Помити баклажани, залити холодною водою і як закиплять варити 5 хвилин на середньому вогні.

баклажани розрізати

Злити воду з баклажанів.

баклажани відварити

Приготувати маринад

Болгарський перець помити, почистити від насіння, почистити часник і гіркий перець. Все перекрутити через м’ясорубку, додати олію, сіль, цукор, оцет. Ставимо варитися маринад, як закипить залити ним відварені баклажани.

баклажани залити маринадом

Ставимо все разом на вогонь, коли закипить варити 5 хвилин.

Розкласти готові баклажани в літрові банки і закрутити металевими кришками. Перевернути банки догори дном і вкрити ковдрою.Залишити банки до повного охолодження.

баклажани з перцем

Особливих умов зберігання баклажани не потребують. З даної кількості інгредієнтів вийшло 6 літрових банок баклажанів.

Приємного смаку!