Зелені помідори на зиму

Зелені помідори на зимуЗелені помідори на зиму

Незрілі помідори не мають виняткових смакових якостей. Але якщо приготувати зелені помідори на зиму за перевіреним рецептом – вийде чудова закуска, в міру гостра, в міру солодка і солона. Обов’язково приготуйте зелені помідори на зиму.

Інгредієнти

  • Зелені помідори 4-5 кг.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Часник 5 зубців
  • Листя селери 3-5 шт.
  • Листя вишні 3-5 шт.
  • Оцет 9% 5-7 ст. л.
  • Цукор 300 г.
  • Сіль 2 ст. л.

Рецепт приготування зелених помідорів на зиму

Добре промити помідори, видалити плодоніжки, залишаємо в мисці, щоб обсохли.

Зелені помідори на зиму

Почистити часник, 4 залишити цілими, а 1 натерти на тертку.

Моркву почистити від шкірки, порізати кружечками.

Болгарський перець помити, видалити серединку з насінням, порізати смужками середнього розміру.

Листя вишні і селери помити з обох боків.

В підготовлені банки скласти помідори з перцем, морквою і часником. Зверху покласти листя вишні і селери.

Налити в каструлю 1,5 л. води (з розрахунку на 3-літрову банку), закип’ятити і розлити по банках з помідорами, накрити металевими кришками. Дати настоятися 5 хвилин, потім злити воду в каструлю.

Знову закип’ятити воду, додати сіль і цукор, перемішати. Розлити маринад по банках, додати в кожну банку по 1 ст. л. оцту.

Закрутити банки кришками, перевернути догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати в кладовці чи підвалі.

Зелені помідори на зиму

Зелені помідори взимку дуже ароматні і смачні в міру солодкі з кислинкою.

Приємного смаку!