Гострі консервовані огірки

Гострі консервовані огіркиГострі консервовані огірки

Гостренькі огірочки – смачна закуска взимку, користується великим попитом на святковому столі. Готувати гострі мариновані огірки легко і просто. Рецепт приготування гострих консервованих огірків, покроковий опис і фото.

Інгредієнти

  • Огірки 5 кг
  • Сіль 100 г.
  • Цукор 100 г.
  • Оцет 9% 100 мл.
  • Свіжий кріп гілочка на одну банку
  • Червоний перець чилі 1 на банку
  • Часник
  • Гірчиця в зернах
  • Чорний перець горошком
  • Лаврове листя
  • Вода 5 літрів

Рецепт приготування гострих консервованих огірків

Добре помити огірки, обрізати хвостики з обох боків, залити водою на 4 години.

Приготуйте банки і металеві кришки – помийте, стерилізуйте.

Гострі консервовані огірки

В кожну 1,5 літрову банку на дно покладіть гілочку кропу, лавровий лист, 2 зубці часнику (чищеного).

Потім щільно покласти огірки і добавити 1 чищений стручок гострого перцю чилі. Зверху на огірки всипати чайну ложку зерен гірчиці, 6 горошин чорного перцю.

Готуємо маринад. Закип’ятити 5 літрів води в каструлі, додати цукор і сіль, перемішати, щоб розчинилися повністю.

Зняти маринад з вогню, влити оцет, перемішати і розлити по банках з огірками.

Гострі консервовані огірки

Банки накрити металевими кришками.

Необхідно стерилізувати банки з огірками впродовж 15 хвилин в киплячій воді. По закінченню часу зразу закрутити кришки.

Перевернути банки догори дном, накрити тонкою ковдрою і залишити охолонути. З даної кількості інгредієнтів ви отримаєте 5 півторалітрових банок огірків.

Гострі консервовані огірки

Гострі огірки відмінне доповнення гарніру, приємна закуска до крепких напоїв. Дуже гарно гостренькі огірочки поєднуються з відвареною картоплею.

Приємного смаку!