Мариновані огірки «Смакота»

Мариновані огірки «Смакота»Мариновані огірки «Смакота»

Рецепт відмінних маринованих огірків на зиму. Якщо ви хочете здивувати своїх рідних смачними хрусткими маринованими огірочками, приготуйте огірки в домашніх умовах за нашим новим рецептом.

Інгредієнти

  • Огірки 4 кг.
  • Зелень петрушки 1 пучок
  • Олія 1 стакан 200 г.
  • Оцет 9% 1 стакан
  • Сіль 80 г.
  • Цукор 150 г.
  • Чорний мелений перець 1 десертна ложка
  • Часник 1 головка
  • Зерна гірчиці 1 ст. л.

Рецепт приготування маринованих огірків на зиму

Зважити 4 кілограми огірків невеликого розміру. Добре помити під проточною водою, можна зовсім трохи відрізати хвостики.

Більші огірки розрізати на 4 частини, що менші розрізати навпіл. Готові огірочки скласти в каструлю.

Зелень петрушки мілко нарізати і всипати в огірки. Також в каструлю додати стакан олії, оцет, сіль, гірчицю в зернах. В отриманий маринад висипати цукор і ложку чорного меленого перцю. Часник почистити, порізати тонкими пластинками і висипати в каструлю.

Перемішати обережно огірки з приправами і залишити на 4-6 годин, щоб огірки пустили сік.

Приготуйте півлітрові банки – помити, стерилізувати. На 4 кг огірків знадобиться 9 баночок.

По закінченню часу заповнити банки огірками і маринадом, накрити металевими кришками і поставити стерилізуватися на 20 хвилин.

Закручуємо кришки, перевернути банки, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.

Мариновані огірки «Смакота»

Приємного смаку!