Мариновані опеньки на зиму

Мариновані опеньки на зимуМариновані опеньки на зиму

Мариновані опеньки на зиму – простий та швидкий в приготуванні рецепт. За одну годину ви приготуєте мариновані гриби. Взимку до маринованих опеньок додають мілко порізану цибулю, або в різні салати, гарно гриби поєднуються з другими стравами.

Інгредієнти

  • Свіжі опеньки
  • Вода
  • Сіль
  • Оцет
  • Лаврове листя
  • Гвоздика
  • Часник

Рецепт приготування маринованих опеньок

Ретельно перебрати опеньки, видалити сміття, особливо якщо збирали опеньки не тільки з пеньків, а і ті що росли на землі. Добре промити опеньки під проточною водою, скласти в каструлю і залити холодною водою.

мариновані опеньки

Посолити і поставити на вогонь. Як закиплять варити 5-10 хвилин, злити воду.

Знову налити чистої води в каструлю з опеньками. Як закипить вода варити вже 20 хвилин, процідити гриби.

Маринад для опеньок

В каструлю налити холодної води, поставити на вогонь. Додати сіль і цукор з розрахунку 1 ст. ложка на 1 літр води. Додати 1-2 лаврових листа і 2 зубчики часнику, 2 гвоздики.

Як закипить вода додати 1 ст. ложку 70% есенції оцту (щоб отримати оцет 9% треба до 1 ст. ложки есенції додати 7 ст. ложок води).

мариновані опеньки

Висипати варені опеньки в маринад, кип’ятити 5 хвилин, зняти з плити і розподілити по підготовленим скляним банкам.

В кінці налити в кожну банку по 1 ч. ложці олії.

мариновані опеньки

Закрутити банки металевими кришками, перевернути і залишити щоб повністю охолонули. Зберігати мариновані гриби в прохолодному місці.

мариновані опеньки

Приємного смаку взимку!