» » Мариновані опеньки на зиму

Мариновані опеньки на зиму

Мариновані опеньки на зимуМариновані опеньки на зиму

Мариновані опеньки на зиму - простий та швидкий в приготуванні рецепт. За одну годину ви приготуєте мариновані гриби. Взимку до маринованих опеньок додають мілко порізану цибулю, або в різні салати, гарно гриби поєднуються з другими стравами.

Інгредієнти

  • Свіжі опеньки
  • Вода
  • Сіль
  • Оцет
  • Лаврове листя
  • Гвоздика
  • Часник

Рецепт приготування маринованих опеньок

Ретельно перебрати опеньки, видалити сміття, особливо якщо збирали опеньки не тільки з пеньків, а і ті що росли на землі. Добре промити опеньки під проточною водою, скласти в каструлю і залити холодною водою.

мариновані опеньки

Посолити і поставити на вогонь. Як закиплять варити 5-10 хвилин, злити воду.

Знову налити чистої води в каструлю з опеньками. Як закипить вода варити вже 20 хвилин, процідити гриби.

Маринад для опеньок


В каструлю налити холодної води, поставити на вогонь. Додати сіль і цукор з розрахунку 1 ст. ложка на 1 літр води. Додати 1-2 лаврових листа і 2 зубчики часнику, 2 гвоздики.

Як закипить вода додати 1 ст. ложку 70% есенції оцту (щоб отримати оцет 9% треба до 1 ст. ложки есенції додати 7 ст. ложок води).


мариновані опеньки

Висипати варені опеньки в маринад, кип'ятити 5 хвилин, зняти з плити і розподілити по підготовленим скляним банкам.

В кінці налити в кожну банку по 1 ч. ложці олії.

мариновані опеньки

Закрутити банки металевими кришками, перевернути і залишити щоб повністю охолонули. Зберігати мариновані гриби в прохолодному місці.

мариновані опеньки

Приємного смаку взимку!

Схожі рецепти

Салат з маринованими опеньками
Смачний салат з маринованими опеньками - готувати швидко і просто. Рецепт приготування салату з грибами, огірками, помідорами і сиром.
Мариновані гриби на зиму
Мариновані гриби - смачна закуска до свят або на кожен день. З грибів готують багато різних страв. Цей рецепт підійде для маринування опеньків, печериць, глив, білих, підберезовиків, красноголовців, маслюків.
Абрикосовий сік з м'якоттю
Корисний та смачний абрикосовий сік з м'якоттю. Нескладний рецепт приготування, таким консервованим соком ви будете насолоджуватись взимку.
Мариновані огірки «Пікантні»
Мариновані огірки чудове доповнення до гарячих та холодних страв взимку. До вашої уваги перевірений рецепт маринованих огірків з болгарським перцем, кропом та часником. Для консервації ідеально підійдуть невеликі огірочки 6-8 см у довжину. Смачні хрумкі мариновані огірки на зиму завжди
Консервовані шампіньйони по-домашньому
Консервовані гриби - найкраща закуска на святковому столі. Але не всі вміють правильно приготувати консервовані шампіньйони на зиму. Дізнайтеся легкий рецепт заготівлі печериць на зиму рецепт з покроковим описом.
Опеньки з часником
Справжні грибники знають, що «грибне полювання» радує двічі. Перший раз - коли ви повертаєтеся додому з лісу з повним кошиком боровиків, маслюків або лисичок. А другий раз - коли виставляєте на стіл миски з грибочками власного засолу. Знавці запевняють: засолка грибів - це мистецтво. Оволодівши цим

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору