Чорна смородина протерта з цукром

Чорна смородина протерта з цукромЧорна смородина протерта з цукром

Чорна смородина перетерта з цукром – простий спосіб зберігання вітамінів на зиму. Саме в такому виді в нашій родині полюбляють чорну смородину – перетерту або перекручену з цукром.

Інгредієнти

  • Чорна смородина
  • Цукор

Рецепт приготування чорної смородини на зиму

Свіжу чорну смородину перебрати, очистити від листя і гілочок. Добре промити смородину під проточною водою.

рецепт приготування чорної смородини на зиму

Висипати в велику ємність і пересипати цукром (повинно бути в 2 рази більше ніж смородини, якщо ви плануєте зберігати при кімнатній температурі). Якщо зберігати в морозилці, кладіть цукру так само як смородини.

рецепт приготування чорної смородини на зиму

Перекрутити смородину з цукром за допомогою блендера до однорідної маси. Також можна перекрутити і через м’ясорубку, в кого нема блендера.

рецепт приготування чорної смородини на зиму

Залишити перетерту смородину на годину при кімнатній температурі.

Розлити смородину по пластикових лотках, баночках і прибрати в морозилку до зими.

перетерта чорна смородина на зиму

Взимку дуже смачна та корисна чорна смородина – дуже смакує до чаю.

Приємного смаку!