Варення з черешні без кісточок

Варення з черешні без кісточокВарення з черешні без кісточок

Червона черешня – дуже корисна та смачна ягода. Щоб зберегти смак літа на зиму, рекомендуємо рецепт варення з черешні без кісточок. Таке варення готується в один прийом.

Інгредієнти

  • Стигла черешня 500 г.
  • Цукор 600 г.
  • Вода 1 стакан
  • Лимонна кислота 3-4 г.
  • Ванільний цукор 3-4 г. за смаком

Рецепт приготування варення з черешні

З даної кількості інгредієнтів виходить 2 півлітрові банки смачного варення.

Помити черешні, перебрати і видалити плодоніжку. Видавити кісточки.

В каструлю налити воду, додати цукор і поставити варитись на невеликий вогонь. Помішувати і довести цукровий сироп до кипіння.

Знімаємо каструлю з сиропом з вогню. Підготовлені черешні залити гарячим сиропом і варити впродовж 30-35 хвилин.

Знімайте піну що з’являється при варці, і обов’язково періодично помішуйте. Перед закінченням додати лимонну кислоту, і ванільний цукор за смаком.

Варення з черешні без кісточок готове.

Стерилізувати заздалегідь півлітрові банки і металеві кришки. Наповнити банки варенням з черешні до країв, накрити кришками.

Закрутити кришки ключем, перевернути банки догори низом і накрити ковдрою. Залишити до повного охолодження.

Банки з варенням зберігати в прохолодному місці.

Варення з черешні без кісточок

Приємного смаку взимку!