Домашній майонез набагато корисніший ніж в магазині, густий і готується не більше 5 хвилин. Для приготування домашнього майонезу використовуйте блендер. При приготуванні домашнього майонезу можете додавати приправи за вашим смаком.
Інгредієнти
- Олія рафінована 200 мл.
- Яйце
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 1/4 ч. л.
- Оцет 9% 1 десертна ложка
- Гірчиця 1 ч. л.
Рецепт приготування домашній майонез
При готуванні домашнього майонезу оцет можна замінити 2 ст. л. лимонного соку.
Краще взяти зразу скляну банку, в якій буде зберігатись майонез, і висипати в неї всі інгредиєнти. Яйця повинні бути обовязково кімнатної температури.
Починайте збивати на самій маленькій швидкості, поки не зіб’ється яйце. Головне щоб насадка блендера була на самому дні посуди в якій збиваєте. Поки не зіб’ється до половини – не переміщайте блендер. Збивати до однорідної білої маси (при використанні домашніх яєць, майонез буде з жовтим відтінком).
Якщо вам потрібен більш рідкий майонез, додайте небагато води і знову збийте блендером.
Домашній майонез готовий, після того як скуштуєте вже не захочете купувати в магазині.