Адигейський сир

Адигейський сирАдигейський сир
Адигейський сир – це м’який сир, з невисокою калорійністю і рекордному вмісту білків і кальцію, виробляється тільки з молока шляхом згортання його молочною сироваткою. Такий сир часто рекомендують дієтологи для дієтичного харчування. Простий рецепт приготування адигейського сиру в домашніх умовах, фото та поради.

Інгредієнти

  • Сироватка 1 л.
  • Молоко 3 л.
  • Сіль

Рецепт приготування адигейський сир:

Виливаємо молоко у каструлю, доводимо до кипіння, вливаємо сироватку і на маленькому вогні чекаємо, доки не звернеться сир, приблизно 7 хвилин.
Маємо отримати таку «шапочку».

адигейський сир рецептадигейський сир рецепт

Беремо велику миску або каструлю, накриваємо марлею, виливаємо сир через сито на марлю, солимо.

адигейський сир в домашніх умовахадигейський сир в домашніх умовах

Ставимо сир прямо в марлі під прес.

адигейський сир зробитиадигейський сир зробити

Виймаємо сир з марлі і ставимо у холодильник на декілька годин. З цієї кількості інгредієнтів в мене вийшло 350 г адигейського сиру.

адигейський сир з молокаадигейський сир з молока

Бутерброд зі шматочком адигейського сиру масою 50-80 г забезпечить організм добовою дозою кальцію і вітаміну В. Корисні ферменти, що містяться в ньому, поліпшать настрій і нормалізують мікрофлору кишечника. З адигейським сиром роблять різні закуски, салати, готують супи та запіканки.

адигейський сир з сироваткиадигейський сир з сироватки

Приємного смаку!