Сирні млинці з начинкою

Сирні млинці з начинкоюСирні млинці з начинкою

Млинці з начинкою готуються просто, та можуть бути смачні десертом, якщо приготовлені з солодкою начинкою, або чудовою закускою – якщо з несолодкою начинкою. Здивуйте друзів млинцями з різноманітними начинками.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний 200 г.
  • Молоко 250 мл.
  • Кефір 250 мл.
  • Сода 1 ч. л. з невеликою гіркою
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно 250-300 г.
  • Олія 3 ст. л.
  • Сіль на кінчику ножа для солодкої начинки, для несолодкої 1 ч. л. без гірки
  • Цукор 2 ст. л. для солодкої начинки, для несолодкої не додавати
  • Начинка солодка
  • Варене згущене молоко 1 банка – 370 г.
  • Густе повидло
  • Несолодка начинка
  • Гриби свіжі 0,5 кг.
  • Цибуля 1-2 шт.

Приготування сирних млинців з начинкою

Для приготування несолодкої начинки порізати гриби пластинками, цибулю маленькими кубиками. Обсмажити до готовності на сковорідці в олії, в кінці посолити, поперчити за смаком.

Для тіста в миску висипати сир, добавити яйця, молоко, цукор, сіль і все добре перетерти блендером.

в миску висипати сир, добавити яйця, молоко, цукор, сіль

Добавити борошно, олію ще раз добре перемішати. До кефіру добавити соду перемішати і вилити кефір з содою у миску до решти інгредієнтів, добре перемішати. Тісто по консистенції буде трішки густішим ніж на звичайні млинці.

тісто на млинці

Вилити невелику кількість тіста на розігріту сковорідку, розподілити по всій поверхні.

Вилити невелику кількість тіста на розігріту сковорідку

На одну половину викласти начинку (я робила зі згущеним молоком), накрити іншою половиною.

На одну половину викласти начинку
накрити іншою половиною

Закрити кришку сковорідки і смажити так приблизно 1 хвилину з однієї сторони, потім перевернути і смажити ще 1 хвилину з іншої сторони, закривши знову сковорідку кришкою.

закрити кришку сковорідки

Аналогічно готуються і млинці з солодкою начинкою.

Сирні млинці з начинкою

Приємного смаку!