Сливово-шоколадний десерт

Сливово-шоколадний десертСливово-шоколадний десерт

Сливово-шоколадний десерт сподобається шанувальникам фруктів та шоколаду. Десерт гарно виглядає, та дуже смачний – його можна приготувати на день народження дитини. Простий рецепт приготування солодкого десерту.

Інгредієнти

  • Стиглі сливи
  • Шоколадний топінг або зробити шоколадну глазур
  • Сиркова маса «Творожок» з шоколадом або подібне

Рецепт приготування десерту

Сливи проварити з цукром, щоб стали м’якими 5-7 хвилин. Протерти масу через сито, прибравши шкірку та кісточки. Охолодити до кімнатної температури та поставити у холодильник.

Візьміть шоколадний топінг (продається у магазинах), якщо немає зробіть шоколадну глазур.

Рецепт шоколадної глазурі

  • Какао – 100 г.
  • Чорний шоколад – 50 г.
  • Цукор 300 г.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Вода – 300 мл.

Подрібнити шоколад. В каструлі змішати какао, цукор, шоколад, крохмаль. Повільно влити воду, ви отримаєте рідку консистенцію. Поставити каструлю на вогонь, варити як закипить 10 хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню, помішуючи охолодити глазур, щоб не з’явилася плівка на поверхні.

Таку глазур перелити у пляшку, зберігати у холодильнику. Можна додавати до десертів коли потрібно.

Налити шарами шоколад – сиркову масу – сливи. Прикрасити дропсами за смаком.

Сливово-шоколадний десерт

Подаємо десерт до столу. Приємного смаку!