Торт «Прага»

торт прагаторт прага

Торт «Прага» покроковий рецепт з фото. Цей торт нам подарувала столиця Чехії – Прага, в честь якої він був названий. Смачний шоколадний десерт завжди частий гість на столах у будні та свята. Поєднання бісквіту зі смачним кремом та шоколадною глазур’ю – це смачний торт Прага.

Інгредієнти

  • Корж
  • Молоко згущене 1/2 банки
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Білок 1 шт.
  • Борошно 100 г.
  • Крохмаль 50 г.
  • Какао-порошок 2 ст. л.
  • Сода 1 ч. л.без гірки
  • Кислота лимонна 1 ч. л.
  • Вода 3 ст. л.
  • Для просочування коржів
  • Цукрова пудра 2 ст. л.
  • Кислота лимонна 1 дрібка
  • Коньяк 2 ст. л.
  • Вода 100 мл.
  • Повидло густе (яблучне) 100 г
  • Крем
  • Молоко згущене 1/2 банки
  • Масло вершкове 150 г.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Ванілін 1 дрібка
  • Яєчний жовток 1 шт.
  • Помадка
  • Вершкове масло 50 г.
  • Шоколад 100 г.

Рецепт приготування торт Прага

Для коржа збити міксером згущене молоко і яйця з одним білком.

збити міксером згущене молоко і яйця з одним білком.

Окремо змішати борошно, какао і крохмаль – це суха суміш.

Окремо змішати борошно, какао і крохмаль

Продовжуючи збивати, поступово добавити суху суміш.

Продовжуючи збивати, поступово добавити суху суміш

У воді розчинити лимонну кислоту і погасити соду.

У воді розчинити лимонну кислоту і погасити соду

Отриману піну вилити у тісто і добре перемішати.

Отриману піну вилити у тісто і добре перемішати

Вилити тісто у форму для запікання діаметром 21 см і поставити запікатися у нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин, до готовності (перевірити зубочисткою).

Вилити тісто у форму для запікання
запікати 30 хвилин у духовці

Коли корж охолоне, розрізати його навпіл.

Коли корж охолоне, розрізати його навпіл

Для просочування розчинити у воді цукрову пудру, добавити коньяк і перемішати.

Просочити коржі, змастити повидлом, і залишити на 30 хвилин.

Просочити коржі, змастити повидлом, і залишити на 30 хвилин

Для крему змішати у каструлі с товстим дном половину банки згущеного молока і жовток.

змішати у каструлі с товстим дном половину банки згущеного молока і жовток

Поставити варитися на повільному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити.

Вершкове масло кімнатної температури збити міксером до утворення пишної білої маси, продовжуючи збивати добавити какао і охолоджене варене з жовтком згущене молоко.

Вершкове масло кімнатної температури збити міксером до утворення пишної білої маси
продовжуючи збивати добавити какао і охолоджене варене з жовтком згущене молоко

Нижню половину змазати кремом, покласти верхню половину, помазати повидлом, а потім помадкою.

Для помадки у каструлі розтопити шоколад з вершковим маслом.

Нижню половину змазати кремом, покласти верхню половину, помазати повидлом, а потім помадкою

Відео рецепт – Торт “Прага” по ГОСТу. Шоколадний торт

Торт Прага, готовий до споживання. Поставити у холодильник на 2 години для просочування.

Ніжний торт, з шоколадним смаком – смачна домашня випічка.

Ніжний торт Прага, з шоколадним смаком

Приємного смаку!