Желе із сметани з вишневим прошарком

Желе із сметани з вишневим прошаркомЖеле із сметани з вишневим прошарком
Желе із сметани з вишневим прошарком дуже гарно виглядає та дуже смачне – можна сказати що це святковий десерт. Особливо желе сподобається дітям. Дізнайтесь рецепт желе з сметаною, какао та вишнею. Смакота!

Інгредієнти

  • Домашня сметана 500 мл.
  • Вода 1 ст.
  • Цукор 1 ст.
  • Желатин 30 г.
  • Какао 1 ст.л.
  • Ванільний цукор 5 гр.
  • Для вишневого прошарка:
  • Вишневе желе 1 пакетик
  • Вода 1 ст.
  • Вишні без кісточок свіжі або консервовані 1/2 ст.

Як приготувати желе із сметани:

Налити у каструлю воду, всипати цукор, довести до кипіння.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Після того як розтане цукор зняти з вогню, суміш охолодити до 70-80 градусів, додати желатин і перемішати до повного розчинення желатину.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Процідити і охолодити до кімнатної температури.

Додати сироп з желатином у сметану, ретельно перемішати. Розділити сметану на дві частини.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

В одну додати ванільний цукор, перемішати, в іншу какао і теж перемішати.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Для вишневого прошарку в гарячу, воду добавити вишневе желе, перемішати до повного розчинення і коли охолоне, добавити вишні без кісточок.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Заповнити силіконову форму білою сумішшю і поставити у морозильну камеру на 15 хвилин.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Потім розподілити рівномірно вишневий прошарок і поставити у морозильну камеру знову на 15 хвилин, до затвердіння.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Зверху вилити шоколадну суміш і поставити у холодильник на 3-6 годин.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Виймаємо желе з холодильника, перевертаємо на дощечку і виймаємо з форми.

Желе із сметани рецептЖеле із сметани рецепт

Желе із сметани з вишнями та какао готове.

Желе із сметаниЖеле із сметани

Приємного смаку!