Домашній йогурт дуже смачний і корисний для дітей, особливо якщо в нього додати улюблений фрукт. Сьогодні приготуємо домашній йогурт із закваски з бананом за допомогою мультиварки у якої є функція приготування йогуртів. Дізнайтеся як зробити смачний і легкий йогурт в домашніх умовах. Замість банану ви можете додавати до йогурту свої улюблені фрукти та ягоди.
Інгредієнти
- Молоко 1 л.
- Фрукти 1 банан
- Цукор 100 г.
- Вода 80 мл.
- Закваска для йогурту 1/2 пакетика
Рецепт приготування йогурту:
Виберіть до вподоби фрукт (в моєму випадку я брала банан), очистіть, мілко поріжте, висипте в каструлю, додайте цукор, воду і прокип’ятіть 3-5 хвилин.
З’єднайте отриманий сироп з підігрітим молоком і все перемішайте блендером до однорідної маси (або можна фрукти залишити цілими не з’єднувати з молоком, а розкласти по ємностям в яких буде йогурт і залити молоком з закваскою).
Додайте закваску і ще раз перемішайте.
Розлийте суміш по баночкам. Поставте баночки в йогуртницю і включіть її на 6-9 годин (в залежності від типу вибраної вами закваски, в моєму випадку це суха закваска «сімбіотик»). Після виключення йогуртниці, поставте баночки до холодильнику на 0,5 години, щоб охололи і можна куштувати.
Дуже смакує для мене йогурт з ківі, суміш банана та персика. Якщо не має свіжих фруктів, я роблю йогурт з мороженими фруктами – полуниця, малина, ожина, чорна смородина.
Приємного смаку!