Морозиво вершкове

Морозиво вершковеМорозиво вершкове
Домашнє вершкове морозиво смачне та корисне для дітей, особливо влітку.
Приготовлене за цим рецептом морозиво вершкове, по жирності і смаку походить на «радянський» пломбір. Рецепт приготування морозива з вершками вдома, поради та фото.

Інгредієнти

  • Вершки 300 мл. (35%)
  • Молоко 300 мл.
  • Цукор 200 г. цукру (можна зменшити за смаком)
  • Яєчні жовтки 5 шт.

Рецепт приготування вершкове морозиво:

Налити молоко в каструлю, нагріти до кипіння, прибрати пінку і охолодити до кімнатної температури.

Жовтки з’єднати з цукром, збити до однорідного стану.

Морозиво вершкове

Морозиво вершкове

Продовжуючи збивання, влити молоко тонкою цівкою в жовтки з цукром і поставити суміш на маленький вогонь.
Нагріваємо до загустіння (не давати кипіти суміші), весь час помішуючи дерев’яною ложкою. Вимкнути вогонь і дати масі охолонути. Готовий, остиглий крем потрібно ще більше охолодити в холодильнику.

Морозиво вершкове

Збити попередньо охолоджені вершки (як тільки вершки будуть тримати форму – збивання припинити), з’єднати з охолодженим кремом і перемішати.

Морозиво вершкове

Морозиво вершкове

Перекласти майбутнє морозиво в зручну ємність, накрити кришкою і помістити в морозилку. Через 3 години дістати з морозилки морозиво і збити його в охолодженій мисці міксером. Збиту масу знову помістити в морозилку.

Морозиво вершкове

Вершкове морозиво ще раз збити через 3 години і наповнити ним формочки і відправити в морозилку до повної заморозки. Після заморозки його можна залишити зберігатися в морозилці тривалий час.

Перед подачею на стіл, бажано, морозиво посипати тертими горіхами або шоколадом і помістити на півгодини в холодильник (не в морозилку).

Морозиво вершкове

Поради:
якщо щось пішло не так і жовтки згорнулися, можна спробувати виправити становище після закінчення приготування крему і його охолодження збити крем блендером для подрібнення жовтків.
для додання вершковому морозиву додаткового аромату і смаку, в крем можна ввести невелику кількість подрібнених в пюре бананів або інших фруктів.

Приємного смаку!