Морозиво з молока зроблене в домашніх умовах нічим не поступається магазинному пломбіру. Домашнє морозиво з молока корисне та поживне – солодкі ласощі для дітей та дорослих. Дивіться рецепт з фото приготування морозива – смачний солодкий десерт.
Інгредієнти
- Молоко 1 л.
- Масло 100 г.
- Цукор 2 ст. (по 200 г.)
- Крохмаль 1 ч. л.
- Яєчні жовтки 5 шт.
Рецепт приготування морозиво з молока:
Домашнє молоко поставити на вогонь, додати вершкове масло, довести до кипіння.
Окремо в мисці з’єднати яєчні жовтки, крохмаль та цукор. Розтерти до однорідної маси, додати 50 мл молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани.
Тоненькою цівкою влити суміш з цукром в молоко, постійно розмішуючи.
Довести все разом до кипіння, як тільки закипить зняти з вогню.
Каструлю з морозивом поставити охолоджуватись в холодну воду.
Коли морозиво буде кімнатної температури розлити у форму та поставити у морозилку.
Через кожні 40 хвилин помішуйте морозиво щоб не з’являвся лід. Якщо форми невеликі то мішати не потрібно.
Майже через 3 години морозиво з молока готове. Мої діти полюбляють морозиво поливати полуничним сиропом або тертим шоколадом.

Приємного смаку!
Скільки грамів морозива виходить з цієї кількості інгредієнтів?
Ірина, приблизно 800 грамів готового морозива.
одне чудо спитало, друге відповіло… Що ж ти, MsCocK, робила з інгридієнтами, що вони в два рази полегшали???MsCocK,
jababay, а ви споробуйте зробити і тоді дізнаєтесь скільки вийшло, перш ніж ображати всіх!