Желейна паска

Желейна паскаЖелейна паска
Дуже смачна желейна паска, яку можна робити не тільки на Великдень також і на день народження. Смачний солодкий десерт до Великодня рецепт приготування.

Інгредієнти

  • 800 мл молока
  • 30 г какао
  • 250 мл вишневого соку
  • 250 мл гранатового соку
  • 250 мл апельсинового соку
  • 250 мл яблучного соку
  • 120 г желатину
  • 200 г цукру
  • 15 г ванільного цукру
  • 10 мл лимонного соку

Рецепт приготування желейної паски:

Молоко довести до кипіння, остудити. Желатин попередньо замочити у холодній воді у співвідношенні 1:2 на 15 хвилин, розчинити на паровій бані й половину долити до молока.

Пізніше додати цукор, лимонний сік, ванільний цукор і збити міксером 5 —7 хвилин. До 1/3 молочної маси додати какао і процідити. До соків додати решту розчиненого желатину і цукор до смаку.

У форму заливають спочатку одне з видів фруктового желе, залишають для застигання. Пізніше молочне та знову дають застигнути. І далі заливають почергово желе різних
видів, чергуючи смаки й кольори, даючи застигнути кожному шару.

Коли желе повністю застигне в холодильнику, форму злегка підігріти у гарячій воді та перевернути на полумисок і зняти форму.

• Шари намагайтесь робити як найтоншими.
• Для желейних писанок я заливала желе з какао у шкаралупки з перепелиних яєць.
• Напис “Христос Воскрес” зробила розтопленим шоколадом.

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ