Сирна паска зі згущеним молоком

Сирна паска зі згущеним молокомСирна паска зі згущеним молоком
Дуже смачна сирна паска з карамельним смаком урізноманітнить розмаїття пасок до Великодня. Легка в приготуванні сирна паска зі згущеним молоком без випікання рецепт з покроковим описом.

Інгредієнти

  • 500 г домашнього сиру
  • 200 г згущеного вареного молока
  • 150 г сметани
  • 2 варені жовтки
  • 50 г родзинок
  • 150 г масла
  • 20 г ванільного цукру
  • 50 г чорного шоколаду

Рецепт приготування сирної паски:

Родзинки залити гарячою водою на 20 хвилин, дістати та просушити на серветці.

Свіжий домашній сир пропустити через м’ясорубку, поєднати з ванільним цукром, вареним згущеним молоком та добре перемішати до однорідної маси.

Варені жовтки подрібнити виделкою та додати в отриману раніше суміш. Також додайте сметану, родзинки. Все ретельно перемішайте.

Змочіть водою марлю. Викласти марлею спеціальну форму для сирної паски. Форму поставте на тарілку та наповніть сирною масою. Зверху покладіть вантаж (у мене — півлітрова банка не до кінця наповнена водою). Поставити форму до холодильника на 12 годин. Відтиснену рідину з тарілки зливати. Перед тим як подати паску, зняти марлю, присипати зверху подрібненим шоколадом.

Таку паску можна зробити навіть у невеликому друшляці, встеливши його попередньо змоченою марлею, і зверху сирну масу притиснути тягарцем. Залишити так на 12 годин.
Також дивіться рецепти пасок до Великодня.

Приємного смаку!
Автор Леся Кравецька
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ