Сирна пасочка в шоколаді

Сирна пасочка в шоколадіСирна пасочка в шоколаді
Пропоную приготувати до Великодня ось такі порційні сирні пасочки в шоколадному “кожушку”. Такі пасочки особливо сподобаються дітям, виглядають святково і апетитно, а приготування не займе у вас багато часу.
Пасочки в шоколаді стануть справжньою окрасою святкового столу та смачним десертом для дітей.

Інгредієнти

  • 200 г чорного шоколаду
  • 300 г кисломолочного сиру
  • 7 ст. л. згущеного молока
  • 20 г ванільного цукру
  • 70 г масла

Рецепт приготування

Спочатку треба приготувати ніжну сирну масу. Для цього свіжий некислий смачний сир треба сполучити з половиною масла, згущеним молоком і ванільним цукром. Усе гарно подрібнити за допомогою блендера. Якщо нема блендера — можна протерти масу через дрібне металічне сито чи змолоти 2 — 3 рази через м’ясорубку. 20 г шоколаду натерти на тертці і підмішати у сирну масу.

Тим часом решту шоколаду поламати на маленькі шматочки, сполучити з рештою масла і розтопити, помішуючи, на водяній бані. Маленькі силіконові формочки для кексів змастити зсередини (дно і стінки) щільно шоколадом. Поставити у холодильник на 20 хв, для застигання шоколаду.

Далі наповнити формочки підготовленою сирною масою. Розрівняти. Зверху залити рештою шоколаду, формуючи шоколадну “кришечку”. Поставити на 20 хв. (або до подачі) в холодильник. Перед подачею силіконові формочки зняти — вони легко відділяться від шоколаду.

Сир треба вибирати свіжий, ніжний і некислий. Сирну масу слід ретельно подрібнити — від цього залежить кінцевий смак десерту.

Автор Леся Кравецька
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ
Приємного смаку!