Шоколадна сирна паска

Шоколадна сирна паскаШоколадна сирна паска
Важко уявити Великодній стіл без сирної паски. А для тих хто полюбляє шоколад ми приготуємо шоколадну сирну паску – справжній солодкий десерт на Пасху. Шоколадна сирна паска готується без випічки дуже легко та швидко.

Інгредієнти

  • Домашній сир 1 кг.
  • Масло 300 г.
  • Сметана 6 ст. л.
  • Цукор 1 склянка
  • Цукрова пудра 1 склянка
  • Какао-порошок 4 ст. л.
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Ванілін за смаком
  • Шоколад чорний і білий для прикраси

Рецепт приготування шоколадної сирної паски:

Розм’якшене масло розтерти до густоти сметани, додати просіяний порошок какао, цукор, цукрову пудру, сіль, ванілін і ретельно розтерти.

Шоколадна сирна паска

Свіжий сир протерти через сито, додати в нього сметану і перемішати. Підготовлений сир невеликими порціями ввести в суміш з масла, какао та цукру. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

Шоколадна сирна паска

Коли сирна маса стане рівномірного шоколадного кольору, перекласти її в спеціальні форми для паски, застелені чистою марлею. Сир щільно стиснути і поставити в холодильник приблизно на добу.

Шоколадна сирна паска

Готову сирну паску викласти з форми та прикрасити шоколадом.

Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013