Важко уявити Великодній стіл без сирної паски. А для тих хто полюбляє шоколад ми приготуємо шоколадну сирну паску – справжній солодкий десерт на Пасху. Шоколадна сирна паска готується без випічки дуже легко та швидко.
Інгредієнти
- Домашній сир 1 кг.
- Масло 300 г.
- Сметана 6 ст. л.
- Цукор 1 склянка
- Цукрова пудра 1 склянка
- Какао-порошок 4 ст. л.
- Сіль 1/4 ч. л.
- Ванілін за смаком
- Шоколад чорний і білий для прикраси
Рецепт приготування шоколадної сирної паски:
Розм’якшене масло розтерти до густоти сметани, додати просіяний порошок какао, цукор, цукрову пудру, сіль, ванілін і ретельно розтерти.
Свіжий сир протерти через сито, додати в нього сметану і перемішати. Підготовлений сир невеликими порціями ввести в суміш з масла, какао та цукру. Всі інгредієнти ретельно перемішати.
Коли сирна маса стане рівномірного шоколадного кольору, перекласти її в спеціальні форми для паски, застелені чистою марлею. Сир щільно стиснути і поставити в холодильник приблизно на добу.
Готову сирну паску викласти з форми та прикрасити шоколадом.
Приємного смаку!
Джерело рецепту журнал Смачні рецепти №4 2013