Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефіріЗаварні млинці на кефірі
Заварні млинці на кефірі – чудовий десерт на сніданок і Масницю. Цей рецепт млинців на кефірі сподобається тим що млинці виходять тоненькі і мають приємну пористу текстуру. І в смаку заварних млинців з’явиться кислинка, рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Кефір 500 мл.
  • Яйце 2 шт.
  • Борошно 250 г.
  • Сіль 0,5 ч. л.
  • Цукор 1 ст. л.
  • Сода 0,5 ч. л.
  • Вода 200 мл.
  • Олія 3 ст. л.

Рецепт приготування заварних млинців:

В каструлю виливаємо кефір, збиті з цукром яйця, цукор, сіль, ставимо на вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи, до температури близько 50 °C.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

Каструлю знімаємо з вогню і додаємо борошно, добре все перемішуємо до однорідної консистенції.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

В стакані кропу розводимо соду і перемішуємо. Вливаємо кип’яток в тісто, постійно помішуючи.

Заварні млинці на кефірі

В тісто вливаємо олію і знову перемішуємо і даємо постояти тісту 30-40 хвилин.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

Змащуємо добре сковорідку олією, нагріваємо, виливаємо близько 1 черпака тіста і обсмажуємо з обох боків.

Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі

От вийшли пишні заварні млинці на кефірі – подавайте до столу з варенням або медом.

Заварні млинці на кефірі

Приємного смаку!