Желе вишнева гірка

Желе вишнева гіркаЖеле вишнева гірка
Рецепт смачного десерту з вишень до святкового столу. Приготуйте желе вишнева гірка по покроковим фото, дуже простий рецепт желе.

Інгредієнти

  • 2 склянки вишень без кісточок
  • 2 см кориці (паличка)
  • 2 бутона гвоздики
  • 20 г желатина
  • 200 г цукрового печива
  • Цукор

Рецепт приготування

1. Воду (3 ½ склянки) закип’ятити з цукром і прянощами, покласти вишню, зварити до розм’якшення. Ягоди вийняти шумівкою, підсушити на ситі. Сироп охолодити.

Желе вишнева гірка

2. Желатин замочити в шестикратній кількості холодної води до набрякання, з’єднати з остиглим сиропом, довести до кипіння і охолодити.

Желе вишнева гірка

3. У високу форму укласти шарами печиво і вишню, потім залити желе і охолодити до повного застигання.

Желе вишнева гірка

4. Перед подачею опустити форму на кілька секунд у гарячу воду і викласти вміст на блюдо.

Приємного смаку!