Вишневе желе в апельсині

Вишневе желе в апельсиніВишневе желе в апельсині
Простий рецепт приготування вишневого желе в апельсині – смачний десерт до святкового столу. Щоб приготувати вишневе желе необов’язково брати свіжі вишні, цілком підійдуть заморожені.

Інгредієнти

  • 4 апельсини
  • 100 г вишень
  • 15 г желатину
  • Вершки збиті
  • 4 ст. л. цукру
  • М’ята

Рецепт приготування

1. Для приготування желе замочити желатин в холодній кип’яченій воді. Як тільки крупинки стануть прозорими, відкинути
на сито, дати стекти зайвій воді.

2. Вишню промити, віджати сік, прибрати його в холодильник. Вижимки залити 380 г гарячої води і проварити протягом 5-8 хвилин.

3. Процідити, додати цукор і розчинити його при помішуванні. Охолодити до температури 40 ° C, додати желатин і довести до кипіння. Влити віджатий сік. Охолодити.

4. Апельсини промити, розрізати навпіл, видалити м’якоть. У отримані з шкірки апельсина формочки залити желе, поставити
в холодильник до повного застигання.

5. При подачі розрізати апельсинові формочки на часточки. Подавати зі збитими вершками. Оформити листочками м’яти.

Приємного смаку!