Морозиво з маскарпоне

Морозиво з маскарпонеМорозиво з маскарпоне
Готуємо смачне морозиво з молока та з додаванням сиру маскарпоне в домашніх умовах. Рецепт смачного морозива з вершків та молока.

Інгредієнти

  • 3 яєчних жовтки
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 300 мл молока
  • 120 г шоколаду
  • 130 г сиру маскарпоне
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 450 мл вершків 35%-ї жирності

Рецепт приготування

Жовтки збити міксером з цукром і крохмалем.

Молоко розігріти, не доводячи до кипіння. дуже обережно влити молоко в суміш, перемішати.

Поставити суміш на слабкий вогонь і готувати, постійно помішуючи віночком, до загустіння.

Розділити суміш на 2 частини. В одну додати сир маскарпоне
і ванільний цукор і збити до однорідності.

У другу частину додати розтоплений на водяній бані шоколад. Розкласти отримані суміші в різні контейнери, накрити і поставити в морозильну камеру на 1 годину.

Вершки збити в піну. Половину вершків додати в шоколадне
морозиво, збити міксером. Решта вершки додати в морозиво з маскарпоне і також збити. Повернути в морозильну камеру.

Через 2-3 години перемішати ще раз.
Розкласти морозиво по келихах шарами. Поставити в холодильник на кілька годин.

Приємного смаку!