Домашнє шоколадне морозиво

шоколадне морозивошоколадне морозиво
Запитайте у дітей, яке ласощі у них найулюбленіші. І вам дадуть відповідь хором: морозиво! Морозиво – це не просто десерт, це задоволення, прохолода в спекотний день. Воно здатне подарувати дорослому хвилини радості повернення в дитинство.

Морозиво корисно в тому випадку, коли складається з якісних продуктів: цільного молока, вершків, вершкового масла. Також морозиво містить багато кальцію, що сприяє зміцненню кісток та інтенсивному спалюванню жирів.

Інгредієнти

  • 50 г шоколаду;
  • 3 склянки молока;
  • 4 жовтка;
  • 200 г цукру

Вживання цього холодного продукту «загартовує» горло і зміцнює імунну систему. Однак загартовуватися потрібно, не зловживаючи. А ще холодний десерт підходить для діабетичного харчування.

Домашнє шоколадне морозиво – м’яке, однорідне, без крижаних крупинок. Морозиво має насичений шоколадний смак і колір.

Рецепт приготування морозива:

Шоколад натріть на тертці. Молоко нагрійте до кипіння і розчиніть у ньому шоколад. Зніміть з вогню, остудіть. Жовтки збийте з цукром.

Домашнє шоколадне морозиво

Введіть збиті жовтки в шоколадно-молочну суміш. Щоб жовтки не згорнулися, вливайте їх поступово і відразу розмішуйте.

Домашнє шоколадне морозиво

Домашнє шоколадне морозиво

Поставте на повільний вогонь і варіть, постійно помішуючи, до загусання, не допускаючи кипіння суміші.

Консистенція суміші повинна стати такою, що якщо провести пальцем по ложці – залишиться слід.

Домашнє шоколадне морозиво

Перелийте суміш для домашнього шоколадного морозива в форму, придатну для заморожування, накрийте плівкою або фольгою і приберіть в морозильну камеру для заморозки на 3 години або більше.

Автор – Наталя Імшенецька
Джерело – Домашня кухня №6 2014

Приємного смаку!