Бісквітний рулет до чаю

Бісквітний рулет до чаю

Бісквітний рулет – смачна випічка до чаю, а зробити такий особливий малюнок не складно. Рулет готується з доступних інгредієнтів які є в кожної господині вдома. Замість крему ви можете використати будь-яке варення чи джем.

Рулет виходить дуже м’яким, ніжним, зовсім не кришиться – рецепт приготування з фото.

Бісквітний рулет – рецепт з фото

Заздалегідь приготувати форму для випічки, застелити пергамент – я використовувала розміром 23 х 28 см.

1 ст. л. какао залити 1 ст. л. гарячої води, добре перемішати до однорідності.

Нагріти до 70 градусів олію в каструлі, вилити в миску, додати 75 грамів борошна – перемішуємо до однорідності.

Додати 60 грамів молока кімнатної температури і розмішати до однорідності.

Коли отримана маса повністю охолоне ввести по одному 4 жовтки. Додаємо 10 грамів ванільного цукру і 30 г. звичайного цукру.

В окрему миску взяти 4 білка, додати дрібку солі і 1 ч. л. лимонного соку. Все разом добре збиваємо до м’яких піків, білки повинні бути обов’язково охолоджені.

Додаємо цукор що залишився за декілька разів і продовжуємо збивати до твердих піків, білки тепер тримають форму.

Білки в декілька прийомів ввести в суміш з борошном, перемішувати обережно.

Отриману масу розділити приблизно на 2 рівних частини.

В одну частину додаємо какао і обережно перемішуємо.

Другу частину вилити у форму для випічки і розрівняти по всій площині.

Зверху вилити тісто з какао теж розрівняти по всій поверхні.

Щоб зробити малюнок знадобиться виделка – зворотнім боком виделки не відриваючи рухатись з однієї сторони форми до іншої з одного кінця в інший – спочатку по коротшому краю, потім по довшому краю форми.

Поки робите малюнок треба прогріти духовку до 170 градусів. Поставити форму в духовку випікатися на 20-30 хвилин, перевіряти готовність дерев’яною шпажкою.

Через 3-5 хвилин перекласти бісквіт на дошку, і обережно зняти пергамент.

Обережно скрутити рулет і залишити охолоджуватися в такому вигляді.

Приготувати крем

Вершки дістати з холодильника, додати ванільний цукор і збивати міксером.

Коли рулет повністю охолонув, обережно покласти всередину крем.

Завернути бісквітний рулет в пергамент і залишити на 2 години в холодильнику.

Дістаємо рулет з холодильника, знімаємо пергамент.

Зверху можна прикрасити розтопленим шоколадом чи глазур’ю за вашим бажанням.

Приємного смаку!