Шашлик зі свинини на мінералці

Шашлик зі свинини на мінералці

М’ясо мариноване на мінералці – смачне, ніжне і соковите. Маринувати в мінеральній воді швидко та дуже просто. Сьогодні ви дізнаєтесь як приготувати шашлик на мінералці!

Інгредієнти

  • М’ясо свинина 1 кг.
  • Цибуля 0,5 кг.
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Мінеральна вода з газом 1 л.
  • Сіль

Рецепт приготування шашлику в мінералці

М’ясо для приготування шашлику краще купувати шию чи окість.

Почистити цибулю, перерізати навпіл і кожну частину півкільцями. Скласти порізану цибулю в ємкість для маринування м’яса. Пом’яти цибулю руками, щоб пустила сік.

М’ясо порізати невеликими шматками, кожен сам знайде свій оптимальний розмір шматочків.

Скласти м’ясо до цибулі, додати мелений перець, перемішати все разом.

Залити м’ясо з цибулею мінеральною водою і поставити в прохолодне місце на 1 годину (якщо є час можна і трохи довше, а так години достатньо для маринування).

Коли вугілля прогорить, нанизати м’ясо на шампури або розкласти на решітку.

Шампури покласти щільно один біля одного, так краще утримується тепло і добре прогрівається м’ясо.

Шашлики смажити до готовності, не забувайте постійно перевертати. Смажити приблизно 15 хвилин, орієнтуйтесь на свій смак (хтось полюбляє більш підсмажений, а хтось ні).

Готовність м’яса можна перевірити відрізавши невеликий шматок ножем.

Обмахувати шашлики при смаженні не потрібно, а якщо з’являється вогонь полити трохи мінеральної води, м’ясо поливати не потрібно під час смаження.

Готовий шашлик на мінералці подавати до столу з різними овочевими закусками, салатами, також готове м’ясо можна посолити за смаком.

Приємного смаку!