«Тартар» – класичний французький соус, який традиційно подають до риби. Приготувати соус «Тартар» в домашніх умовах дуже просто. Цей рецепт соусу тартар готується без майонезу.
Інгредієнти
- 1 сирий жовток
- 2 варені жовтки
- 120 г оливкової олії
- 1 ч. л. рубаної зелені кропу
- 40 г маринованих огірків
- 1 ст. л. гірчиці
- 3 ст. л. сметани
- 1 ст. л. лимонного соку
- мелений чорний перець, сіль – за смаком
Рецепт приготування соусу:
Варені жовтки розтерти. Додати сирий жовток, гірчицю і ретельно збити.
Продовжуючи збивати, влити тонкою цівкою оливкове масло. Додати сметану, подрібнені мілко огірки, лимонний сік, зелень. Посолити, поперчити і перемішати до однорідної маси.
Приємного смаку!