Мариновані шампіньйони з болгарським перцем

Мариновані шампіньйони з болгарським перцем

Мариновані шампіньйони – простий рецепт консервування в домашніх умовах. Шампіньйони на зиму готувати легко і швидко – такі гриби будуть смачнішими ніж з магазину. Для приготування завжди використовуйте молоді та свіжі шампіньйони.

Інгредієнти

Шампіньйони 1 кг.
Вода 1 літр
Сіль 1 ст. л.
Маринад для грибів:
Вода 1 л.
Гірчиця в зернах
Коріандр в зернах
Чорний перець горошком
Лавровий лист
Цибуля 1 шт.
Солодкий перець 1 шт.
Оцет 9% 100 мл.
Сіль 1 ст. л.
Цукор 1 ст. л.

Рецепт приготування маринованих шампіньйонів на зиму

Промити обережно молоді шампіньйони, щоб не пошкодити шкірку.

В каструлю налити 1 літр води, додати 1 ст. л. солі і довести до кипіння.

Висипати гриби в киплячу воду і варити 10 хвилин, потім процідити шампіньйони.

Болгарський перець, цибулю порізати кубиками.

Налити в глибоку миску 1 літр води, додати болгарський перець, лавровий лист, 5 горошин перцю, гірчицю, коріандр, 1 ст. л. солі і цукру.

Цибулю окремо залити оцтом.

Вилити в каструлю маринад, довести до кипіння. Додати гриби і варити 4 хвилини.

Додаємо цибулю з оцтом, перемішуємо і залишаємо, щоб маринад охолонув.

Банки помити з содою, стерилізувати будь-яким способом.

Шампіньйонами з маринадом заповнюємо банки, накриваємо кришкою, закручувати не потрібно.

Зберігати мариновані шампіньйони слід в холодильнику.