Пляцок «Ламбада»

Пляцок «Ламбада»

Пляцок «Ламбада»

Пляцок «Ламбада» – смачна домашня випічка на свята та на кожен день. Рецепт з фото приготування до вашої уваги. Дуже ніжний пляцок з апельсиновим ароматом, здивує вас неймовірним смаком. Обов’язково приготуйте цей смачний торт для вашої родини.

Інгредієнти

  • Для коржа:
  • Яйця 5 шт.
  • Цукор 1 склянки
  • Борошно 1 склянки
  • Розпушувач 1 ч. л. з гіркою
  • Для апельсинової маси:
  • Сік апельсиновий 4 склянки
  • Цукор 1 склянки
  • Пудинг 3 пакетика по 40 г.
  • Для сметанкового шару:
  • Сметана 500 г.
  • Цукрова пудра 3 ст. л.
  • Желатин 2 ст. л.
  • Печиво 200 г.
  • Форма для випічки 31х22 см

Рецепт приготування – пляцок «Ламбада»

В рецепті використовую склянку 250 грам для всіх інгредієнтів.

Для виготовлення коржа необхідно відділити жовтки від білків.

Змішати борошно з розпушувачем.

Добавити до білків цукор і збити до утворення пишної маси.

Поступово, продовжуючи збивати, добавити жовтки і змішані борошно з розпушувачем.

Вилити масу у форму для запікання і поставити у нагріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Для апельсинового шару вилити у каструлю 3,5 склянки апельсинового соку (пів склянки залишити для просочування бісквіту), добавити пудинг, цукор і добре перемішати.

Поставити варитися на маленький вогонь. Масу необхідно постійно помішувати. Варити до загустіння. Охолодити до кімнатної температури.

Для сметанкового шару розчинити у невеликій кількості гарячої води желатин. Сметану збити з цукровою пудрою, добавити розчинений желатин.

Якщо маса буде рідкуватою, поставте у холодильник на декілька хвилин (5-10 хвилин, як бачите що стала як густа сметана – виймайте).

Коли бісквіт охолоне, викласти на нього апельсинову масу, зверху покласти шар печива, далі сметанковий шар.

Зверху я посипала пляцок шоколадними дропсами.

Поставити у холодильник для просочування та застигання, на 4-5 годин.

Смачний пляцок готовий, розрізаємо на порції та подаємо до улюбленого напою.