Пляцок «Королівський»

Пляцок «Королівський»

Пляцок «Королівський»

Пляцок «Королівський» – ароматна, домашня випічка для всієї родини. Смачний пляцок на дріжджовому тісті з маково-горіховою начинкою. Покроковий рецепт приготування королівського пляцка з фото і описом. Неймовірно смачний і ніжний пляцок, раджу зробити.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Жовтки 8 шт.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Сметана 6 ст. л.
  • Дріжджі 50 г.
  • Борошно 500 г.
  • Маргарин 250 г.
  • Для начинки:
  • Білки 8 шт.
  • Цукор 200 г.
  • Горіхи 200 г.
  • Мак 200 г.

Рецепт приготування пляцка

До сметани добавити цукор, подрібнені дріжджі і все добре перемішати.

Добавити маргарин кімнатної температури, жовтки і все збити міксером.

Додаючи поступово просіяне борошно, замісити м’яке тісто і поставити в тепле місце на 1 годину.

Для начинки, промити мак, налити води, так щоб була нарівні з маком і поставити варитися мак до повного випаровування води. Потім мак перетерти блендером.

Горіхи подрібнити блендером, або перемолоти на м’ясорубці.

Білки разом з цукром збити міксером до утворення стійких піків.

Поділити білки на дві частини.

Одну частину змішати з горіхами, іншу з маком.

Тісто поділити на п’ять частин.

Одну частину розкочуйте у пласт і викладайте у форму для запікання, застелену пергаментом і змащений олією.

На тісто викласти половину горіхової начинки.

Другу частину тіста розкочуйте, покласти на горіхову начинку.

На тісто викласти макову начинку.

На викладати по черзі – тісто, начинка до кінця. Зверху буде остання частина тіста.

Залишити пляцок, щоб підійшов на 20 хвилин.

Поставити запікатися королівський пляцок у нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин – до готовності.

Зверху помазати шоколадною помадкою і посипати подрібненими горіхами.

Пляцок королівський готовий, смакуємо!