Пляцок «Королівський»
Пляцок «Королівський» – ароматна, домашня випічка для всієї родини. Смачний пляцок на дріжджовому тісті з маково-горіховою начинкою. Покроковий рецепт приготування королівського пляцка з фото і описом. Неймовірно смачний і ніжний пляцок, раджу зробити.
Інгредієнти
- Для тіста:
- Жовтки 8 шт.
- Цукор 4 ст. л.
- Сметана 6 ст. л.
- Дріжджі 50 г.
- Борошно 500 г.
- Маргарин 250 г.
- Для начинки:
- Білки 8 шт.
- Цукор 200 г.
- Горіхи 200 г.
- Мак 200 г.
Рецепт приготування пляцка
До сметани добавити цукор, подрібнені дріжджі і все добре перемішати.
Добавити маргарин кімнатної температури, жовтки і все збити міксером.
Додаючи поступово просіяне борошно, замісити м’яке тісто і поставити в тепле місце на 1 годину.
Для начинки, промити мак, налити води, так щоб була нарівні з маком і поставити варитися мак до повного випаровування води. Потім мак перетерти блендером.
Горіхи подрібнити блендером, або перемолоти на м’ясорубці.
Білки разом з цукром збити міксером до утворення стійких піків.
Поділити білки на дві частини.
Одну частину змішати з горіхами, іншу з маком.
Тісто поділити на п’ять частин.
Одну частину розкочуйте у пласт і викладайте у форму для запікання, застелену пергаментом і змащений олією.
На тісто викласти половину горіхової начинки.
Другу частину тіста розкочуйте, покласти на горіхову начинку.
На тісто викласти макову начинку.
На викладати по черзі – тісто, начинка до кінця. Зверху буде остання частина тіста.
Залишити пляцок, щоб підійшов на 20 хвилин.
Поставити запікатися королівський пляцок у нагріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин – до готовності.
Зверху помазати шоколадною помадкою і посипати подрібненими горіхами.
Пляцок королівський готовий, смакуємо!