Вишневий пиріг
Вишневий пиріг – домашня випічка до чаю та кави. Рецепт соковитого вишневого пирога, апетитного десерту. Дізнайтесь як готувати смачний десерт за нашим покроковим описом з фото.
Інгредієнти
- 200 г борошно
- 200 г вершкового масла або маргарину
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 800 г вишень без кісточок
- 100 г цукрової пудри
Рецепт приготування пирога із вишнями:
Масло змішуємо до піни з 75 г цукру і по одному додаємо яєчні жовтки.
Яєчні білки збиваємо в піну з рештою цукру і, коли піна стає блискучою, обережно додаємо її до яєчних жовтків.
Потім обережно змішуємо з досипаним через ситечко борошном.
Виливаємо на деко, застелене пергаментом.
Вишню посипаємо цукровою пудрою, злегка віджимаємо сік і викладаємо на тісто.
Випікаємо до готовності на помірному вогні.
Коли вишневий пиріг готовий, на кілька хвилин залишаємо його охолоджуватися на деку.
Розрізаємо на прямокутні шматки, посипаємо цукром. Вишневий пиріг добре смакує в гарячому і холодному вигляді.
Приємного смаку!
Джерело Серія: Покрокова кулінарія. Десерти і випічка