Консервовані баклажани

Консервовані баклажани

Консервовані баклажани
Консервовані баклажани на зиму – простий рецепт приготування баклажанів з фото і покроковим описом. Баклажани консервовані закриваються разом з обжареною морквою та цибулею. Смачна закуска взимку – це консервовані баклажани, рецепт з фото. Баклажани на зиму – пікантний і оригінальний вид заготівель. Дізнайтеся як швидко приготувати баклажани консервовані на зиму.

Інгредієнти

  • Баклажани 2 кг.
  • Сіль
  • Заливка:
  • Морква 250 г.
  • Цибуля 250 г.
  • Помідори 1 кг
  • Сіль 3 ч. л.
  • Цукор 2 ч. л.
  • Оцет 2-3 ст. л.

Рецепт приготування консервованих баклажанів:

Цей рецепт з розрахунку інгредієнтів на 6 півлітрових баночок консервованих баклажанів.
Помити, простерилізувати півлітрові банки.
Баклажани помити, порізати кільцями товщиною 1,5 см, посолити, перемішати і залишити на 2 години, щоб вийшла гіркота.

Через 2 години баклажани промити, віджати від води і обсмажити в олії з обох боків.

Для приготування заливки натерти моркву, обсмажити і висипати до каструлі.

Обсмажити цибулю порізану пів кільцями, виложити до каструлі.

Перемолоти помідори через м’ясорубку або у комбайні і теж висипати до каструлі.

Всі компоненти в каструлі добре перемішати і поставити на невеликий вогонь тушкуватися. Через 10 хв. добавити сіль, цукор, оцет перемішати і тушкувати ще 10 хв.

В баночки виложити шарами смажені баклажани і заливку, накрити металевими кришками і поставити стерилізувати на 20-25 хв.

Банки з баклажанами перевернути і чекати до повного вихолодження.

Приємного смаку!