Консервовані баклажани
Консервовані баклажани на зиму – простий рецепт приготування баклажанів з фото і покроковим описом. Баклажани консервовані закриваються разом з обжареною морквою та цибулею. Смачна закуска взимку – це консервовані баклажани, рецепт з фото. Баклажани на зиму – пікантний і оригінальний вид заготівель. Дізнайтеся як швидко приготувати баклажани консервовані на зиму.
Інгредієнти
- Баклажани 2 кг.
- Сіль
- Заливка:
- Морква 250 г.
- Цибуля 250 г.
- Помідори 1 кг
- Сіль 3 ч. л.
- Цукор 2 ч. л.
- Оцет 2-3 ст. л.
Рецепт приготування консервованих баклажанів:
Цей рецепт з розрахунку інгредієнтів на 6 півлітрових баночок консервованих баклажанів.
Помити, простерилізувати півлітрові банки.
Баклажани помити, порізати кільцями товщиною 1,5 см, посолити, перемішати і залишити на 2 години, щоб вийшла гіркота.
Через 2 години баклажани промити, віджати від води і обсмажити в олії з обох боків.
Для приготування заливки натерти моркву, обсмажити і висипати до каструлі.
Обсмажити цибулю порізану пів кільцями, виложити до каструлі.
Перемолоти помідори через м’ясорубку або у комбайні і теж висипати до каструлі.
Всі компоненти в каструлі добре перемішати і поставити на невеликий вогонь тушкуватися. Через 10 хв. добавити сіль, цукор, оцет перемішати і тушкувати ще 10 хв.
В баночки виложити шарами смажені баклажани і заливку, накрити металевими кришками і поставити стерилізувати на 20-25 хв.
Банки з баклажанами перевернути і чекати до повного вихолодження.
Приємного смаку!