Сьогодні представляємо до вашої уваги рецепт приготування смачних пісних коржів з капустою. Під час Великого посту такі смажені коржі здатні замінити хліб. Давайте разом приготуємо пісні коржі двома варіантами: смаженими і запеченими в духовці, а ви для себе можете приготувати на ваш вибір.
Пісні коржі рецепт з фото
В частину теплої води додаємо цукор і сухі дріжджі. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин, якщо з’являється піна, це означає що дріжджі живі.
Просіяти частину борошна і додати дріжджі, воду що залишилася, сіль і перемішуємо.
В кінці замішування тіста додаємо олію. Тісто ще вимішуємо 3-4 хвилини. Повинно вийти еластичне тісто.
Залишити тісто на 1 годину щоб зійшло, накрити харчовою плівкою посуду з тістом.
За цей час приготувати начинку для пісних коржів.
Цибулю порізати дрібно і смажити на сковорідці з додаванням олії до золотистого кольору.
Додати до цибулі дрібно нашатковану свіжу і квашену капусту. Ви можете використовувати тільки свіжу, але квашена додає кислинки і особливого смаку!
Смажити капусту під кришкою хвилин 10, солимо, поперчимо, готуємо до готовності.
Поки вихолоняє начинка приготуємо коржі з тіста.
Тісто викласти на стіл посипаний борошном і розім’яти руками.
Поділити тісто на 6 однакових частин і сформувати коржі.
Розкочуємо тісто качалкою.
Смажену начинку з капусти розділити візуально на 6 частин.
Збираємо коржі додавши капусту і добре защепнути краї. За допомогою рук розтягнути коржі.
Ті коржі що будемо запікати складаємо на посуд для запікання застелений пергаментом. Виделкою декілька разів проколюємо коржі і змазати олією. Коржі запікати в розігрітій до 250 градусів духовці 15-20 хвилин. Як тільки коржі стали рум’яними виймаємо з духовки.
Коржі запечені в духовці – тонкі з хрустким тістом і смачною начинкою.
Інші коржі смажимо на сковорідці з великою кількістю олії. Смажити на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожної сторони.
Неймовірно смачні та м’якенькі пісні коржі з начинкою. Зайвий жир забрати паперовим рушником.
З таких простих інгредієнтів ми отримали таку смачну пісну страву.
Приємного смаку!